Robotizacija varjenja

S poudarkom na programu robotizacije v podjetju DAIHEN VARSTROJ ponujamo veliko različnih rešitev za najnovejšo generacijo robotov serije FD, med drugim tudi za visokokakovostno varjenje aluminija in težjih zvarjencev, nudimo številne novosti na področju robotiziranega varjenja ter najnovejšo družino petih 7-osnih robotov.

Nudimo širok nabor inovativnih rešitev na področju rezanja, ki vključuje najnovejšo generacijo rezalnikov s programabilno 3D glavo za plazemsko obrezovanje.

Z varilnimi roboti pridobimo predvsem na produktivnosti ob hkratnem dvigu kvalitete varjenja. Pred samo uvedbo robotizacije varjenja pa moramo prvič opraviti analizo potencionalnih produktov, določiti gabarite za varjenje izdelkov ter minimizirati gabarite varilne robotske celice, del katerega so poleg samega varilnega robota še varilni izvor s pripadajočo varilno opremo, robotsko krmilje, pozicionerne enote,  varnostna ter ostala oprema. Sam robotski sistem pa ne bo deloval v skladu z zahtevami, če ne bo primernega sodelovanja med sistemskim inženiringom, pozicionirnim tehnikom in tehnologom varjenja.